Thorlabs Sweden i Mölndal behöver nu förstärka verksamheten med en initiativrik utvecklare inom optisk design.

Thorlabs – Your Source for Fiber Optics, Laser Diodes, Optical Instrumentation and Polarization Measurement & Control.

OM JOBBET
Som Optical Design Engineer kommer du att arbeta i ett litet team med erfarna ingenjörer som utvecklar mekanik, optik, elektronik och mjukvara för olika optiska system. Tjänsten innebär ett stort ansvar under hela utvecklingsprocessen av produkter som objektiv och kollimatorer, från design till implementering och dokumentation. I våra labb kommer du själv bygga upp och kontrollera din egen design, för att sedan lämna över till vår produktionsavdelning som arbetar i samma lokaler. Du kommer också att vara delaktig i diskussioner med lokala och internationella leverantörer, samt med kunder för att anpassa produkterna till specifika krav.

Hos oss på Thorlabs får du möjligheten att utvecklas till en skicklig optikdesigner genom samarbete med erfarna utvecklingsingenjörer i Sverige och USA, och dessutom lära dig mer om tillverkning av optiska komponenter, till exempel genom besök på Thorlabs huvudkontor i New Jersey.

OM DIG

För att lyckas i rollen ser vi att du har en högskoleutbildning inom fysik eller motsvarande, gärna med inriktning mot eller examensarbete inom fotonik/optik, samt erfarenhet av optikdesign.

Har du erfarenhet av designverktyg som Zemax eller liknande är det ett stort plus. Erfarenhet av optisk mätteknik, dels från praktisk erfarenhet av uppställningar, dels med kommersiella system som t.ex. laserinterferometrar och autokollimatorer, är också något som värderas högt.

För att trivas hos oss ser vi att du gillar att självständigt finna lösningar och ta egna initiativ, men även aktivt samarbeta med kollegor för att tillsammans nå ett bra resultat. Du är bra på att finna nya lösningar och har förmågan att arbeta strukturerat med planering och dokumentation. Du trivs med att jobba i projekt med internationella kontakter, och har goda kunskaper i engelska och svenska, både i tal och skrift.

 

OM OSS

Hos oss på Thorlabs väntar ett stimulerande och omväxlande arbete i en internationell miljö. Vi erbjuder en trygg, långsiktig anställning i ett bolag med tekniskt avancerade produkter och möjlighet till stort personligt ansvar. Vi arbetar i trevliga lokaler i Mölndal och som anställd omfattas du av kollektivavtal samt förmåner som flextid, tjänstepension, friskvårdsbidrag och sjukvårdsförsäkring.

Du kommer ingå i utvecklingsavdelningen som består av 14 personer, och arbetet utförs i första hand på plats i våra lokaler i Mölndal.

 

OM FÖRETAGET

Thorlabs Sweden AB är en del av internationellt bolag med drygt 2500 anställda. Vi är med enproduktkatalog på runt 20,000 artiklar en av de största leverantörerna av fotonikprodukter för forskning och utveckling i världen. Koncernen har förutom försäljningskontor också utveckling och produktion på flera platser runt om i USA, Europa och Asien.

Thorlabs Sweden etablerades 2004 och idag arbetar ett 70-tal anställda i våra lokaler i Mölndal. Med ett modernt renrum och specialiserade testmöjligheter är vi väl lämpade för tillverkning och testning av avancerade optiska system. Utöver utveckling och tillverkning av optiska komponenter och instrument, ansvarar vi för både techsupport av våra egna produkter och försäljning av samtliga Thorlabs produkter i Skandinavien, Baltikum och Polen.

Thorlabs Sweden växer stadigt och vi har därför sommaren 2022 utökat våra befintliga lokaler med både ytterligare kontorsyta, rymligare godsmottagning samt ett 750 kvm nybyggt renrum.