Välkommen till NKT Photonics AB i Hudiksvall!

Tid: 2023-12-14 17:30 – 20:00.
Plats: NKT Photonics, Fibervägen 2-6, Hudiksvall

Inbjudan och anmälan:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc3TQSsdX1HZ_1TtK9F2CPgbrzlOxvq5zt-aRdfqwzckX3Z-A/viewform

NKT Photonics – hur glastillverkning i Hudiksvall möjliggör oftalmologi, antidrönarvapen och kvantdatorer
NKT Photonics är en tillverkare av lasrar, fiberlasrar, och optiska fibrer. Företaget har ca 450 anställda i världen och sedan 2018 finns NKT Photonics också etablerade i Sverige (Hudiksvall, tre anställda), med utveckling och produktion av de glas som utgör grunden för en fiberlaser. Utvecklingen av sådant glas startade i början av 2000-talet hos RISE (dåvarande Acreo) och kunskapsöverföringen till NKT Photonics skedde genom köp av produktionsutrustning och övergång av nyckelpersonal från RISE.

Du kommer att få en presentation av företaget globalt och även en inblick i tekniken bakom produktionen som sker på Fibervägen i Hudiksvall (inklusive rundvandring på labb).

NKT Photonics bjuder på lättare förtäring och diverse drycker.

Föranmälan krävs via följande formulär senast 12 december:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc3TQSsdX1HZ_1TtK9F2CPgbrzlOxvq5zt-aRdfqwzckX3Z-A/viewform

Frågor eller funderingar? Kontakta Daniel Karlsson (070-3909400, Daniel@Mentanglement.se) eller Åsa Claesson (asa.claesson@ri.se).

Sprid gärna inbjudan vidare till andra tänkbart intresserade.

Optopub är ett nätverkskoncept från Svenska Optiksällskapet och PhotonicSweden. Branschfolk inom optik och fotonik, industri och akademi, träffas för föredrag och mingel. Optopubar arrangeras i Stockholm/Kista, Göteborg, Lund, samt Hälsingland.

Optopuben arrangeras av NKT Photonics AB i samarbete med PhotonicSweden och Svenska Optiksällskapet.

(Genom att svara på anmälningsformuläret godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter (såsom namn, e-postadress och organisationstillhörighet) i samband med Optopuben och för kommande aktiviteter. Om du inte vill ha framtida inbjudningar så skriv det i kommentaren längst ner.)