Om oss

Proximion tillverkar fiberoptiska gitter med en världsunik metod och förädlar sedan dessa till en rad olika produkter för bland annat signalbehandling i telekom, mätinstrument, temperatursensorer för processindustri och flyg, medicinteknik samt kraftmätning i kullager. Våra produkter levereras till kunder över hela världen. Vi är ca 25 anställda och vår verksamhet bestående av marknads-, utvecklings- och produktionsavdelning ligger i Kista, Stockholm. Läs mer om oss på proximion.com

Vi har under de senaste åren utvecklat ett helt nytt affärsområde inom sensorer och det börjar nu verkligen ta fart med produktleveranser. Samtidigt har vi ett stort kundintresse för många nya produkter och vi är delaktiga i flera europeiska utvecklingsprojekt. Detta gör att vi nu behöver förstärka vår utvecklingsavdelning.

Proximion är en del av Hexatronic Group, en teknikkoncern specialiserad inom fiberkommunikation. Koncernen levererar produkter och lösningar för optiska fibernät. Proximion delar lokaler och infrastruktur med ett par av koncernensbolag. Koncernens aktie är listad på Nasdaq Stockholm. Läs mer om koncernen på hexatronicgroup.com

Om tjänsten

Som Utvecklingsingenjör hos oss kommer du att ingå i ett mycket seniort team. I din roll ingår att utveckla och kundanpassa produkter i nära kontakt med våra kunder. Då våra produkter är unika utvecklar vi våra egna produktionsprocesser och ofta även egna produktionsmaskiner. Det innebär att du får vara väldigt kreativ och arbeta fram våra produkter från ax till limpa, där det också innefattar att lära känna fysiken och materialbegränsningar genom experiment och analyser.

Din profil

Du har en högskoleexamen inom fysik och du är kanske i början av din karriär eller om du har några års erfarenhet inom området.

Dina kunskaper inom optik, fysik, materialkunskap, mätteknik och simulering kommer väl till pass och vi ser det som en fördel om du har erfarenhet av programmering i LabVIEW. Vi arbetar i en internationell miljö vilket innebär att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

För att lyckas och trivas i rollen söker vi dig som är nyfiken och har en vilja att lära och utvecklas. Du stimuleras av ett omväxlande arbete som kan innebära snabba insatser i en ibland något kaotisk miljö.

Som person är du ordningsam och trivs i en roll där du förväntas ta ansvar och har en fallenhet för att hålla ihop och kunna driva ditt arbete framåt. Du behöver också kunna analysera och förstå fysiken i det du utvecklar.

Så här söker du tjänsten

Välkommen att ansöka med CV och personligt brev till hr@hexatronic.com senast den 10 mars 2021. Urvalsprocessen pågår löpande och vi kan komma att kalla till intervjuer innan ansökningstiden löpt ut.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta VP R&D Krister Fröjdh, 076-558 84 40

Anställningsomfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Tjänstgöringsort

Kista

Publiceringsdatum

2021-