Job offer: Opto-Mechanical Design Engineer at Thorlabs Sweden AB in Mölndal

https://www.thorlabs.com/careersbycountry.cfm#/SWEDEN

Opto-Mechanical Design Engineer

Job Location: Molndal, Sweden

Thorlabs Sweden AB i Mölndal behöver nu förstärka sin verksamhet med en kreativ utvecklare inom optomekanik.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta i ett litet team med ingenjörer som utvecklar mekanik, optik, elektronik och mjukvara för olika optiska system. Du kommer att ha stort ansvar för utveckling av produkter som t.ex. objektiv och kollimatorer. Arbetet innebär att du blir delaktig i allt från design och verifiering till dokumentation och produktionssupport. I våra labb kommer du själv bygga ihop och kontrollera din egen design, för att sedan lämna över till vår produktionsavdelning som sitter i samma hus. De designverktyg vi använder idag är Zemax och SolidWorks. Du kommer att vara delaktig i diskussioner med lokala och internationella underleverantörer. Tidvis kommer du även att samarbeta med andra delar av Thorlabs, både i Europa och USA, och med kunder för att anpassa produkterna till specifika krav.

Knowledge & Skills:

KVALIFIKATIONER
Thorlabs Sweden AB söker en ingenjör med erfarenhet av optikdesign och/eller finmekanisk design, gärna med en högskoleutbildning inom fysik eller mekanik som grund. Vi ser också gärna sökande som är nyutexaminerade men med exempelvis exjobb inom optikdesign bakom sig. Som person är du självgående, noggrann och ansvarsfull. Du tycker om att jobba i projekt med internationella kontakter. Har du erfarenhet av Zemax och/eller SolidWorks eller motsvarande är det ett stort plus, liksom praktisk erfarenhet från optik/fotonik-labb. Goda kunskaper i engelska och svenska, både i tal och i skrift, är ett krav.

Requirements:

VI ERBJUDER
Hos oss väntar ett stimulerande och omväxlande arbete med tekniskt avancerade produkter. Vi arbetar med flexibla arbetstider i fräscha, nyrenoverade lokaler i Mölndal. Vi erbjuder en trygg, långsiktig anställning i en internationell miljö, med möjlighet till stort personligt ansvar. Du kommer ingå i utvecklingsavdelningen som består av ca 10 personer.

OM FÖRETAGET
Thorlabs Sweden AB är en del av stor internationell koncern med över 1700 anställda. Vi är med en produktkatalog på runt 20,000 artiklar en av de största leverantörerna av fotonikprodukter för forskning och utveckling i världen. Koncernen har förutom försäljningskontor också utveckling och produktion på flera platser runt om i USA, Europa och Asien.

Thorlabs Sweden AB har funnits sedan 2004 och idag arbetar i våra lokaler i Mölndal ca 40 anställda. Vi utvecklar och producerar här olika optiska komponenter och instrument samt ansvarar för försäljning av alla Thorlabs produkter i Skandinavien, Baltikum och Polen.

Contact: Skicka din ansökan med CV och personligt brev till rekrytering@thorlabs.com.

 

By | 2017-09-05T20:43:46+00:00 september 4th, 2017|job offers, News|Kommentarer inaktiverade för Job offer: Opto-Mechanical Design Engineer at Thorlabs Sweden AB in Mölndal